szerda, január 18, 2012

K 530 II szett medál része



Az egyik kollégám Asszonykájának készült a szett az én szettem alapján, azzal a különbséggel, hogy a medál rész ilyen kis nyakékes lett.
Igazából nekem mind a két variáció nagyon bejött, egyik szerényebb a másik meg ragyogóbb, szerintem a képen is látszik milyen kis királynős, a formája, a swarik csillogása:) Most a képeket nézegetve is elámulók rajta, csodaszép lett, na:)))))

Eredeti minta: CsK&D.

A szett többi tagja: K 530 II karkötő és fülbevaló

K 530 II szett karkötője



Az eredeti minta: CsK&D

Szett részei: K 530 II fülbevaló és lánc medállal

K 530 II szett fülbevalója


Ez a szett is az én szettem alapján készült:)

Mint előzőnél ennek készítésénél is csak a saját 5letemre támaszkodhattam, mintám nem volt, csak egy képem.

Ha tetszik, az eredeti minta, melynek képe alapján készítettem az enyémet és ezt is Csendes Kata és Domján Dia CsK&D mintája.

A szett további részei: K 530 II karkötő és lánc medállal

szerda, január 11, 2012

K 40 II TENGERI CSILLAG szett medál lánccal



Csillagocska két oldala





és a láncon


Minta: Eva Maria Keiser

Szett részei: karkötő és medál lánccal

K 40 II TENGERI CSILLAG szett karkötője


Ezt a szettet is még a nyár vége felé készítettem, szintén a saját éxerem nagyon nagy tetszési idexe alapján. Nem szoktam két teljesen egyforma szettet készíteni, ezért most is egy csöppet változtattam. Igaz csak a színekkel játszottam egy kicsit. Az én szettemhez képest ebben az AB fehér delica mellé egy világosabb aranylóbb zöldes AB delicát választottam, szerintem a képek magukért beszélnek, tényleg ennyire ragyog:)

Készült hozzá egy medál lánccal is: K 40 II Tengeri csillag

kedd, január 10, 2012

K 516 II Szörfös szett karkötője



Minta: saját kockás papírra álmodott sok színes x

K 516 II Szörfös szett lánca



Az első szettet a tesómnak csináltam ( pasi ), egyszer csak elhagyta a kapocs a bőrszíjat, így visszakerült hozzám némi renoválásra. A Barátnőm nézelődött nálam, aztán kiszúrta a karkötőt, Ő nevezte el szörfös karkötőnek ( tudván Öcsém hobbijáról:), addig addig nézegette, forgatta, míg csillogó szemekkel kibökte Neki is kellene egy ilyen. Na persze azóta már készítettem egy kék változatot is, amit elfelejtettem le fotózni:(, sőt már azt is megemlítette, ne tegyem nagyon messzire a maradék kék delicát mert nagyon jól mutatna egy rózsaszínűvel............

A férfi variáció : K 516 I szett néven fut itt a blogom

hétfő, január 09, 2012

K 535 Rózsafűzér karkötő



Szintén a Barátnőm kérésére készült, és szintén egy vásárolt karkötő minőségibb variációjaként.
Gyöngyök tekintetében 3mm miyuki kockát és mini szalmát használtam hozzá, annyira egyszerű és nagyszerű, hogy csak ámultam milyen jól mutat a kezén. Hát ilyet is kell majd 1x magamnak is készíteni, de hát tudjátok, hogy ez hogy megy egy gyöngyfűző lánynál, millió terv és egyre kevesebb szabadidő:)

K 534 I. Mágneses hematit karkötő



A Barátnőm kapott egy nagyon egyszerű műanyag gyöngyös hematit karkötőt, nagyon megtetszett Neki az 5let és megkért, hogy készítsek egy szebb és tartósabb variációt. Nézelődtem, keresgéltem és találtam is egy ásványboltot, ahol nagyon szép féldrágakövek között megleltem a mágneses hematitokat is. Aztán fűzögettem egy kicsit és ez lett az eredménye:)
Annyira megtetszett Neki és a családja Nő tagjainak, hogy még 4-t kellett készítenem ( még egy lilás, pink, kék és sárga színben ), de azokat a karácsony előtti napfényben szűkölködő időben nem tudtam lefotózni, majd megpróbálom tavasszal visszacsalni, vagy képeket kérni róluk, akkor felteszem ide, addig sajnos azonban ez a prototípus fog itt nézelődni:(

kedd, január 03, 2012

K 40 III TENGERI CSILLAG szett medál



Ez a csillagocska az én csillagomtól eltérően duci:)
Annyira megtetszett ilyen ki husikán, hogy muszáj lesz magamnak is fűzni egy ilyet, na de mikor, azt még nem tudom, mert már itt sorakoznak a fűznivalóim összerakva szépen sorban egy ideje.....

Minta: Eva Maria Keiser

A szett tagjai: karkötő és fülbevaló

K 40 III TENGERI CSILLAG szett karkötő


A karkötő teljesen az én karkötőm alapján készült, csak más színben, de még a kapocs is ua.
Nagyon szépen mutat élőben, a képen talán annyira nem látszik, hogy a piros delica csillogó fényes a fekete pedig matt.

A szett többi része: K 40 III. medál lánccal és fülbevaló.

K 40 III TENGERI CSILLAG szett fülbevaló


Az én első Tengeri Csillag szettem alapján rendelte meg egy Kedves ismerősöm ajándékba a leánykájának. A színét egy másik szettem ihlette, szerintem ebben a színben is nagyon szép. Hát igen még ez sem most készült.
Külön kérésre készült ilyen típusra, még soha sem csináltam ilyet, remélem jól funkciónál. Sokat gondolkodtam, hogy lehetne, hogy kicsi legyen, átszúros és még 3 szög is, ez lett belőle, a közepébe beleaplikáltam egy gyöngyöt, hogy legyen, ami megtartja az alapot.
Remélem még egyben van:)

A szett további tagjai: K 40 III. medál és karkötő

hétfő, január 02, 2012

K 52 II ROSALINE szett karkötője kékben



Minta: Niro

Természetesen készült hozzá egy lánc is:)

K 52 II ROSALINE szett lánca kékben



Még a nyáron készült megrendelésre a fehér alapján:)
Remélem nagyon örült neki, Aki kapta:)

Minta: Niro

Készült hozzá karkötő is:)

vasárnap, január 01, 2012

Eltűnésem okai


Hát azt hiszem egyszer már írtam ilyet, úgy látszik én egy ilyen el-eltűnő tünemény vagyok:) és még a láthatatlan köpenyem is Harry-nél van:)
Na komolyra fordítva a szót, éltem a kis állástalan gyöngyfűzögetők életét, aztán egyszer csak jött egy telefon állás ajánlattal, mikor kellenék, hát persze, hogy azonnal. Hát így lett egy kicsit kevesebb szabadidőm, aztán még márciusban nézegettem a netet mit is kéne tanulnom, amíg nem találok vmi rendes munkát, megtaláltam a sulit jelentkeztem, hát és elkezdődött az is, aztán jött a gyakorlat, vizsga rinya és végül november végén levizsgáztam kiváló eredménnyel. Gondolhatjátok mennyi szabadidőm maradt, semmi, de meg van az eredménye a már régebb óta tartó tanulgatásoknak, jelentem természetgyógyász reflexológus ( is ) vagyok:), mert hát a természetgyógyászattal kapcsolatos tanulmányaimat már évekkel ezelőtt elkezdtem, de ez volt az első szakmai vizsgám:)
Azért a gyögyözést sem hagytam abba, fűzögettem szépen sorban a megrendeléseket, csak éppen a fotókkal nem tudtam foglalkozni, csak annyit, hogy lekaptam őket, és már huss nem is láttam őket többet. Most aztán van annyi képem, hogy csak győzzem formázgatni, és felpakolgatni, a közvetlen környezetemben vannak, akik látták őket élőben is:) Na Ők nem maradtak ki, csak Ti, akik a blogomból értesültetek az újdonságaimról, ennek most vége. Új évi fogadalom: x; felteszek minden elmaradt képet................